Blog

Latest News

Apartament în bloc NOU vs. apartament în bloc VECHI? TU CE ALEGI?

Disputa dintre cei care preferă apartamentele noi și cei care aleg cealaltă variantă nu este nouă și ambele tabere au argumente și contraargumente, așa că prezentarea acestora te va ajuta, fără îndoială, să ai o viziune mult mai amplă asupra avantajelor și dezavantajelor.

Așadar, suntem convinși că lista de mai jos îți va fi de un real folos în procesul decizional și totodată cel mai bun punct de plecare pentru a face, în cele din urmă, decizia corectă. De la facilități, locație, locuri de parcare, preț, configurație și tipul apartamentului, toate contează, iar noi îți prezentăm, pe rând, fiecare avantaj de care beneficiezi atunci când alegi un apartament nou.

 De ce apartamentele NOI îți oferă mai multe avantaje comparativ cu cele VECHI?

 

  • Locația

Primele avantaje și dezavantaje se leagă de amplasarea apartamentelor, cele vechi fiind de cele mai multe ori situate în zonele aglomerate ale orașului, în timp ce apartamentele noi sunt localizate mai periferic. Iar acest lucru aduce cu sine și avantaje și dezavantaje.

Accesibilitatea rapidă la mijloace de transport în comun sau la diverse magazine și instituții poate părea avantajul exclusiv al apartamentelor vechi, datorită poziționării lor, însă nu putem spune că poate fi un avantaj decisiv. Pe de o parte pentru că vine la pachet cu alte lucruri, mai puțin pozitive (aglomerație zilnică, înghesuială, poluare, stres), iar pe de alta pentru că dezvoltatorii imobiliari actuali oferă și ei alternative fiabile.

Complexele rezidențiale noi sunt amplasate în zone liniștite și aerisite și îți oferă, în plus, multe alte avantaje pe care apartamentele vechi nu le oferă, de la spații verzi generoase, curățenie,  întreținere și zone de relaxare în proximitate, până la locuri de joacă sigure și moderne pentru cei mici, săli de sport, spații comerciale și chiar și evenimente create special pentru comunitate! Tocmai pentru că un complex rezidențial nou dispune de dotări complete și la îndemână, iar acest avantaj merită serios luat în calcul.

 

  • Prețul

Pentru că prețul joacă un rol important pentru oricine și poate determina de multe ori decizia finală, un chilipir poate părea foarte atractiv. Însă noi considerăm că este nevoie de o analiză mai detaliată chiar și atunci când aveți impresia că ați descoperit o ofertă foarte avantajoasă.

Un apartament vechi poate fi, într-adevăr, mai ieftin decât unul nou, iar acest lucru poate părea lesne cel mai important avantaj. Însă dacă le cântăriți un pic veți ajunge destul de repede la concluzia că după renovare prețul final poate fi mai mare chiar și decât al unui apartament nou! Pentru că renovarea unui apartament vechi nu se rezumă doar la vopsirea pereților. De la instalațiile învechite până la izolarea termică sau finisaje, toate necesită investiții care, în final, cresc considerabil prețul apartamentului.

În plus, în cazul apartamentelor noi, beneficiezi de avantaje pe care locuințele vechi nu le oferă: boxe sau spații de depozitare suplimentare, parcări subterane și supraterane, lifturi de ultimă generație, interfon, pază și supraveghere video în cadrul complexului, zone de relaxare și spații verzi. Toate incluse în prețul apartamentului.

 

  • Suprafața și compartimenterea apartamentului

În ceea ce privește suprafața și compartimentarea apartamentele vechi, acestea sunt, de regulă, destul de mici, cu băi și bucătării modeste și spații vitrate înguste. Apartamentele noi, pe de altă parte, beneficiază de compartimentare inteligentă a spațiului, ceea ce înseamnă că acesta este configurat în așa fel încât să ofere confort maxim. Plus că spațiile open-space, living-urile generoase și lumina naturală sunt punctele esențiale pe care se pune accent încă din faza de proiectare, iar acest lucru este unul dintre cele mai căutate avantaje. Iar pe lângă toate acestea, odată ce optezi pentru un apartament nou, beneficiezi și de toate serviciile post vânzare de care ai nevoie, de la administrație până la curățenie, reparații, mentenanță sau chiar amenajare interioară.

 

  • Construcții de calitate și rezistență seismică

Evident că la vremea construirii blocurilor vechi, tehnologiile nu erau la fel de performante ca astăzi. Așa că nu este o surpriză că materiale de construcție folosite pentru construirea acestor blocuri sunt, astăzi, depășite și învechite.

În cazul celor noi, însă, acestea dispun de cele mai actuale tehnologii în domeniu, ceea ce înseamnă că apartamentele noi beneficiază nu numai de un aspect modern și atrăgător, dar și de rezistență superioară. Astfel, confortul sporit al apartamentelor noi vine la pachet și cu siguranța pe termen lung a construcției. Inclusiv în ceea ce privește rezistența la cutremure.

Majoritatea clădirilor vechi au un risc seismic crescut comparativ cu cele noi tocmai datorită vechimii acestora, a modului în care au fost proiectate și a degradării în timp. Apartamentele noi, pe de altă parte, beneficiază de siguranță sporită, fiind construite din materiale de ultimă generație, cu tehnologii actuale și performante care asigură o rezistență seismică mai mare.

 

  • Încălzire proprie și izolare termică

Două avantaje majore ale blocurilor noi sunt soluțiile de izolare de care beneficiază din construcție și dotarea cu centrale termice proprii. Apartamentele noi îți oferă, de la bun început, posibilitatea de a-ți asigura temperatura optimă pe timpul iernii, fără pierderi de căldură, lucru care poate fi dificil de obținut în cazul celor vechi, plus costuri pe măsură.

Datorită izolației, consumul de energie în cazul blocurilor noi va fi redus, iar acest lucru se va transforma instant într-un avantaj semnificativ pentru oricine, întrucât va însemna tocmai reducerea cheltuielilor și, implicit, facturi mai mici.

 

În concluzie, apartamentele noi au de la bun început avantaje considerabile față de cele vechi, gândite încă din faza de proiect și foarte greu de egalat în cazul unui apartament vechi. Atât din punct de vedere financiar, dar și ca timp, stres, muncă și tot ce mai presupune refacerea unui apartament vechi.

Alegând un apartament nou, beneficiezi din start de toate avantajele și te bucuri de condiții de trai la standarde occidentale, de siguranță și confort, cheltuieli mai mici, un stil de viață mai relaxant și, totodată, mai sănătos. Tocmai pentru că dezvoltatorii imobiliari actuali știu cum să creeze spații adaptate nevoilor actuale.

Iar acest lucru îl facem și noi, Maurer Imobiliare.

Amplasate într-un complex rezidențial dezvoltat după cele mai înalte standarde de calitate și dispunând de dotări complete, apartamentele noastre ilustrează perfect toate avantajele pe care ți le-am prezentat mai sus. Suprafețe generoase, spații vitrate mari, compartimentări inteligente ale spațiului, finisaje la alegere, materiale de calitate care asigură deopotrivă confort, siguranță și costuri mai scăzute la utilități, plus numeroase servicii post vânzare pe care ți le punem la dispoziție transformă apartamentele noastre în achiziția perfectă.

Alte articole/campanii