Orice decizie bună presupune cântărirea atentă a avantajelor și dezavantajelor, inclusiv atunci când ai de de ales între a închiria un apartament sau a-l cumpăra. Fiecare opțiune are avantajele sale, motiv pentru care este bine să te gândești de două ori dacă opțiunea de a închiria o garsonieră sau cea de a închiria un apartament cu două camere este, cu adevărat, cea mai bună soluție pentru tine.  

 

De ce alegem să căutăm apartamente de închiriat în Târgu Mures?

 

Printre cele mai invocate motive ale acestei alegeri sunt flexibilitatea, frica angajamentului pe termen lung și lipsa dobânzii care, în cazul împrumutului bancar, ridică semnificativ prețul final de achiziție al apartamentului. Însă toate aceste motive pot fi ușor contrabalansate printr-o ofertă de vânzare avantajoasă care să vă permită să achiziționați un apartament fără costurile suplimentare ale dobânzii și fără niciun alt risc suplimentar, ba dimpotrivă. Optând pentru RATE DIRECT LA DEZOLTATOR, una dintre cele mai avantajoase modalități de plată pe care Maurer Residence Târgu Mureș vi le pune la dispoziție, nu numai să te poți bucura de o casă a ta fără a plăti niciun fel de dobândă, dar și de mult mai multe beneficii decât vă oferă chiria.

 

Cum cântărim optiunile pentru a evalua corect beneficiile 

 

În primul rând, diferența între ratele pe care le plătești pentru achiziționarea unui apartament și plata chiriei lunare în cazul închirierii unei garsoniere sau a unui apartament nu poate fi un  factor decisiv în favoarea închirierii pentru că sumele de bani plătite lunar sunt cam aceleași. 

Cei mulți dintre cei care aleg varianta închirierii sunt conștienți de acest lucru, însă consideră că diferența majoră o face lipsa dobânzii. Plătind ani de zile dobândă se strâng, într-adevăr, sume considerabile plătite, practic, de pomană, însă acest lucru este valabil doar în cazul împrumutului bancar. Din acest motiv, RATA DIRECT LA DEZVOLTATOR este o metodă de finanțare concepută special pentru a elimina acest neajuns. 

În ceea ce privește angajamentul pe termen lung pe care îl presupune orice formă de împrumut, acesta este de multe ori factorul cu cel mai mare impact asupra deciziei. Foarte mulți dintre cei ce optează pentru închirierea unei garsoniere sau pentru închirierea unui apartament cu două camere percep lipsa unui contract pe termen lung drept o formă de libertate, de lipsă a presiunii lunare de a plăti creditul. Însă și în cazul chiriei lucrurile stau la fel. Chiar dacă nu există un contract pe termen lung, nici în calitate de chiriaș nu te poți sustrage de la plata regulată a chiriei. Indiferent dacă alegi să plătești ratele unui împrumut sau chiria lunară, consecințele sunt aceleași din punct de vedere financiar. Însă, cu siguranță, sunt complet diferite în ceea ce privește confortul și siguranța ta. 

 

De ce avantajele pe care ti le oferă cumpărarea unui apartament sunt mai mari decât cele oferite de chirie în Târgu Mures?

 

Unu la mână, pentru că plătind aceeași bani devii proprietarul apartamentului și nu mai depinzi de oferta pieței în ceea ce privește închirierea. După o anumită perioadă, în funcție de durata creditului, ești unic proprietar, în timp ce în cazul chiriei nu te poți bucura de acest privilegiu niciodată, deși cheltuiala este aceeași. Cu ce te alegi după ce ani de zile banii tăi se duc lunar în buzunarul unui străin? Cu nimic, în timp ce în cazul împrumutului te alegi cu un apartament AL TĂU. Iar acest lucru va fi, cu siguranță,  un plus semnificativ deopotrivă în ceea ce privește finanțele tale, dar și confortul tău psihic. Odată stins împrumutul, se termină și plățile lunare și te poți bucura de un confort financiar mai mare, lucru care în cazul închirierii nu se întâmplă niciodată. 

În plus, dacă alegi să fii proprietar, beneficiezi de un confort mult mai mare în ceea ce privește stilul de viață, lucru care va afecta pozitiv și starea ta psihică și emoțională. Nu numai că scapi de stresul plății lunare sau de cel al interdicțiilor și controalelor periodice ale proprietarului, dar te poți bucura și de o casă amenajată așa cum îți dorești, unde să te simți, cu adevărat, acasă și nu într-un provizorat continuu.

Odată ce ai ales să renunți la ideea închirierii unui apartament pentru a te bucura de o casă a ta, poți decide singur cum să arate aceasta și cum să o amenajezi pentru a te simți cel mai bine. Nu mai ești condiționat de sumedenia de interdicții pe care, de regulă, la pun majoritatea proprietarilor care închiriază.

 

Câteva mituri privind închirierea unei garsoniere sau a unui apartament cu două camere sau mai multe 

 

Alte motive pentru care unii dintre noi preferă chiria sunt cele legate de flexibilitate și de instabilitatea economică a pieței locale. Mulți sunt de părere că locuind în chirie ești mult mai liber să te muți oricând, iar acest lucru contează cu atât mai mult cu cât alegi o destinație în afara granițelor. Tocmai pentru că nu ai absolut niciun contract care să te lege de investiția ta poți să te miști mai ușor, lucru care este, de fapt, doar o supraevaluare. Pentru că nu te împiedică absolut nimic să faci același lucru și în cazul în care ai apelat la un împrumut sau te-ai angajat la plata ratelor. Poți oricând închiria proprietatea și aceasta se va plăti singură, tu fiind în continuare proprietar și putând să îți reintri oricând în drepturi. 

În privința instabilității sau a fluctuației pieței, acest lucru nu poate fi un argument unilateral, doar în favoarea închirierii unui apartament, ci dimpotrivă. De regulă, chiriașii preferă această soluție tocmai pentru că fluctuația pieței creează un sentiment de nesiguranță față de viitor, gândind că este prea riscant să iei un împrumut care pe urmă să fie afectat de inflație sau de orice alți factori economici care ar duce la mărirea ratelor. Însă, acest lucru este valabil și în cazul chiriei. Chiar dacă eviți să contractezi un împrumut de frica măririi ratelor pe viitor, acest lucru nu te va proteja de scumpirea chiriei care și ea este la fel de afectată de piață.

Iar pentru că am ajuns la acest capitol al dinamicii pieței și al fluctuațiilor sale care de multe ori înclină balanța în favoarea neangajării la un împrumut bancar sau la o formă de plată în rate, trebuie spus că tocmai această fluctuație poate fi, la fel de bine, un argument decisiv în favoarea unei investiții sigure. Nu numai că nu este un motiv suficient pentru a evita investiția într-o proprietate, dar chiar poate fi un motiv în favoarea achiziționării unui apartament. Pentru că valoarea acestuia poate crește și se poate transforma foarte ușor în profit.

Vrem să fii complet informat, înainte de a-ți alege locuința ta de vis. Poți lua legătura cu noi, pentru orice detaliu care te interesează.

Cum îti putem fi de folos?

Top