Eşti în căutarea unui apartament de închiriat în Constanţa? Înseamnă că trebuie să citeşti acest articol. Pe de o parte pentru că te interesează, cu siguranţă, mersul pieţei imobiliare, iar pe de alta pentru că noi o cunoaştem foarte bine şi am conceput special pentru tine un plan fezabil de a beneficia nu numai de toate avantajele pe care ţi le oferă piaţa în acest moment, dar şi de cele mai bune instrumente prin care să intri în posesia apartamentului dorit.

În primul rând, trebuie spus că piaţa imobiliară este una dinamică, iar “mişcările” sale influențează toți actanții, indiferent dacă sunt investitori, dezvoltatori sau persoane care caută să închirieze apartamente în Constanța. Din acest motiv, înainte de a face o alegere finală în orice direcție, este bine să îți actualizezi imaginea de ansamnlu pentru a fi sigur că nu ratezi oportunități importante. Însă pentru că nu întotdeauna există și timpul necesar pentru o astfel de analiză, am făcut-o noi pentru tine.

 În cele ce urmează îți vom prezenta cele mai semnificative avantaje și dezavantaje de care trebuie să ții cont atunci când cauți să închiriezi un apartament și, mai mult de atât, oportunitățile reale prin care poți face pasul  de la “a locui în chirie” la “a avea o locuință proprie”, fără niciun consum suplimentar de resurse.     

 

Ce ne determină să căutăm un apartament de închiriat în Constanța? 

 

De multe ori preferăm varianta închirierii ghidați de principii generale precum flexibilitatea mai mare pe care ne-o oferă această formă de locuire, teama contractării unui împrumut bancar pe termen lung sau lipsa dobânzii care duce la un cost de achiziție final prea ridicat. Însă, dacă luăm, pe rând, toate aceste avantaje și le raportăm la alternativele cu adevărat avantajoase privind finanțarea unui apartament, putem constata că diferențele nu sunt deloc așa de categorice, ba dimpotrivă. 

Prin intermediul opțiunii RATE DIRECT LA DEZVOLTATOR pe care o punem la dispoziția dumneavoastră puteți intra în posesia propriei locuințe fără a plăti niciun fel de dobândă. Alegând o astfel de metodă de finanțare eliminați dobânda și plătiți lunar doar rata, la fel cum, în cazul unui apartament închiriat, plătiți doar chiria lunară. Însă, spre deosebire de opțiunea chiriei, plata se finalizează în curs de 7 ani, iar locuința pentru care ați virat toți acești bani devine proprietatea dumneavoastră. Lucru care nu se întâmplă niciodată atunci când alegeți să locuiți în chirie, ci dimpotrivă: virați lunar bani într-un buzunar străin și nu în propriul buzunar. În cazul achiziționării unui apartament prin intermediul RATELOR DIRECT LA DEZVOLTATOR, ratele plătite lunar sunt, de fapt, investiții într-un bun personal pe care îl puteți valorifica oricând și în multe feluri avantajoase. 

 

Cum evaluăm corect oportunitățile 

 

Cel de-al doilea impediment important privind alegerea unui credit pentru locuințe este cel al angajamentului pe termen lung. Cei mai mulți dintre cei care cântăresc avantajele și dezavantajele închirierii versus cumpărare, iau în calcul acest parametru și se descurzjează în fața unui interval atât de lung, nu numai de așteptare, dar și de nesiguranță economică. Pentru că nu știm niciodată cum fluctuează piața și cum ne afactează acest lucru, alegem cu mai mare ușurință să închiriem un apartament în Constanța decât să îl cumpărăm, pentru că în acest fel avem impresia că suntem mai protejați de eventuala instabilitate a pieței. Însă, dacă ne gândim mai bine, lipsa unui contract cu banca sau cu dezvoltatorul nu este câtuși de puțin o formă de garanție pentru un viitor mai sigur sau mai stabil, ci dimpotrivă. 

În primul rând pentru că și suma plătită pentru închiriere depinde și ea de fluctuațiile pieței și se adaptează constant nevoilor pieței, ceea ce înseamnă, de cele mai multe ori, majorări ale chiriei. Iar în al doilea rând, pentru că, indiferent de forma contractuală sau de cuantumul sumei lunare, nu vă puteți sustrage din fața achitării regulate a chiriei. Dacă prețurile în ceea ce privește închirierea imobilelor urcă, lucru care de altfel, se întâmplă frecvent, sunteți nevoiți să scoateți din buzunar mai mulți bani pe care să îi dați fără a vă alege niciodată cu un bun personal în final. Din acest motiv, RATA DIRECT LA DEZVOLTATOR este o metodă de finanțare concepută special pentru a elimina deopotrivă dobânda lunară pe care a-ți plăti-o băncii în cazul unui împrumut, dar și insecuritatea angajamentului pe termen lung. Optând pentru această modalitate de plată, în maximum 7 ani, tranșele lunare de bani se opresc, iar dumneavoastră vă puteți bucura de o proprietate personală în care să locuiți sau pe care să o transformați într-o sursă de venit. Fără a face niciun efort în plus.

 

Care sunt avantajele decisive de care ar trebui să ținem cont atunci când alegem modul în care vom locui

 

Prin RATE DIRECT LA DEZVOLTATOR, după numai 7 ani, devii proprietar și scapi deopotrivă de responsabilitatea plăților lunare și a stresului de a te adapta permanent la fluctuațiile pieței, atât în ceea ce privește prețurile chiriilor, dar și oferta efectivă de locuințe.

 După 7 ani, investiția pe care ai făcut-o în tot acest timp se întoarce la tine, iar acest lucru va fi, cu siguranță, un plus semnificativ deopotrivă în ceea ce privește finanțele tale, dar și confortul tău psihic. Odată stins creditul, se termină și plățile lunare și te poți bucura de un confort financiar mai mare, lucru care în cazul închirierii nu se întâmplă niciodată. Plus că, fiind proprietar poți alege să îți amenajezi locuința exact așa cum îți dorești, fără a mai ține cont de interdicțiile proprietarului sau de nerentabilitatea unor investiții interioare, lucru care se va reflecta, cu siguranță, și în ceea ce privește confortul fizic, dar și cel emoțional. Nu numai că scapi de stresul plății lunare sau de cel al interdicțiilor și controalelor periodice ale proprietarului, dar te poți bucura și de o casă amenajată în concordanță cu stilul tău de viață și în care te poți simți, cu adevărat, acasă.

Renunțând la ideea închirierii unui apartament în favoarea achiziției acestuia, vei fi singurul care ia decizii privind felul în care arată locuința sau modul de viață de care vrei să te bucuri în această locuință. În acest fel, orice îmbunătățire pe care o aduci acestui spațiu devine o investiție în propria casă și nu într-o locuință străină de care te poți despărți oricând.

În ceea ce priveşte felxibilitate, în care mulţi văd un avantaj real privind închirierea unui apartament în Constanţa, acest lucru ar putea fi, cu adevărat, decisiv, dacă ar fi un avantaj exclusiv al închirierii. Însă nu este. 

Chiar dacă te numeri printre cei convinşi că locuind în chirie ești mult mai liber să te muți oricând, acest lucru nu se aplică exclusiv spaţiilor închiriate şi nu te împiedică absolut nimic să beneficiezi de acest avantaj şi în cazul unui apartament achiziţionat prin RATE DIRECT LA DEZVOLTATOR. Ba dimpotrivă, poţi avea chiar avantaje mai mari. Pentru că poți oricând închiria proprietatea și aceasta se va plăti singură, iar la finalul procesului de plată, tu rămâi în continuare proprietar, lucru pe care opțiunea închirierii nu ți-l poate oferi niciodată.

Şi, la fel, şi în cazul fluctuației pieței imobiliare. Inflaţia sau factorii economici destabilizatori afectează, invariabil, și cuantumul chiriei şi nu aveţi prea multe posibilităţi de a transforma acest lucru într-un avantaj, aşa cum o puteţi face cu propriul apartament. Fie că îl închiriaţi sau că alegeţi să îl vindeţi în momentul oportun, acesta poate fi o sursă de profit substanţial. Fără a vă afecta în niciun fel mobilitatea sau siguranţa financiară, ci dimpotrivă.

Vrem să fii complet informat, înainte de a-ți alege locuința ta de vis. Poți lua legătura cu noi, pentru orice detaliu care te interesează.

Cum îți putem fi de folos?

TELEFON

+40 728 111 777