Blog

Latest News

”Școala altfel” în departamentele companiei Maurer Imobiliare

O gură înțeleaptă spunea că “îi poți da unui elev câte o lecție în fiecare zi, dar dacă îl poți îndruma să învețe stârnindu-i curiozitatea, el își va dedica întreaga viață învățăturii.” Noi, Maurer Imobiliare îmbrățișam această idee și, mai mult de atât, credem pe deplin în puterea unui copil de a percepe lucrurile mature din jurul lui cu foarte mare lejeritate, prin prisma gândirii lor creative și lipsită de limite.

Acesta este și motivul pentru care, cu foarte mare bucurie, am primit vizita a 32 de copii de clasa IV, elevi la o școală din Brașov (Școala Generală, nr.3), care împreună cu domna lor învățătoare, Dna. Ciumărnean Marcela, au dorit ca în ”Școala altfel” să primească altfel de ”învățături” din partea unor altfel de ”profesori”.

I-am întâmpinat cu bucurie și ne-a cuprins pe loc entuziasmul, curiozitatea și zâmbetele lor senine care ascundeau, parcă, urmele de emoții de pe fețișoare. Erau emoții constructive datorate locului nou în care se aflau, oamenilor noi cu care urmau să intre în contact. Au dispărut, însă, instantaneu, odată cu primirea ”dulce”, din partea echipei Maurer Imobiliare, iar noi cei maturi ne-am readus aminte ce înseamnă să te ”bucuri ca un copil” la văzul unei bomboane, caramele sau a oricărei alte atenții dulci.

Iar dacă au dispărut emoțiile am pornit la satisfacerea curiozităților, de orice tip, de orice fel pe care cei mici le puteau avea cu privire la ”Constructorii de visuri”. În jurul lor vedeau blocuri, înălțate frumos și înșiruite organizat iar noi am vrut neapărat să le povestim despre fiecare pas important pe care îl parcurgem pentru ca pe un petic de pământ de acum să apară un bloc înalt și zvelt, însuflețit de sute de oameni frumoși.

Așa i-am trecut prin fiecare departament în parte, de la tehnic la juridic, de la marketing la vânzări, de la contabilitate la administrativ și de la departamentul financiar la cel de resurse umane, explicându-le, pe înțelesul lor, aportul pe care fiecare departament îl are în crearea cartierului Avantgarden 3. I-am făcut să înțeleagă că dacă o familie este ferictă și funcționează perfect atunci când sunt laolaltă copiii și ambii părinți, fiecare membru al familiei având roluri și sarcini diferite, așa se întâmplă și în compania Maurer Imobiliare. Suntem o echipă, dar mai presus o familie, care nu poate funcționa în lipsa unui departament, oricare ar fi el, întrucât sarcinile noastre sunt bine împărțite și aportul fiecărui departament la rezultatul final este unul însemnat.

Iar dacă primirea lor a fost una dulce, despărțirea a fost una foarte caldă. Întorși puțin zgribuliți de pe șantier, unde au primit cu interes informații tehnice de la ingineri, au aflat că accesul este permis doar pe baza unui echipament de protecție adecvat și s-au minunat de manevrele unei macarale, s-au încălzit cu ajutorul unui ceai aromat și fierbite.

Ne-a încântat vizita lor iar pe ei, suntem siguri că i-a încântat, pe de-o parte cartierul Avantgarden 3 în care deja se simțeau ca ”acasă” iar pe de altă parte, cantitatea de informații utile pe care le-au primit de la această ”Școală altfel”, numită Maurer imobiliare.

Alte articole/campanii

8000