Blog

Latest News

Să dăm cezarului ce e al cezarului în cadrul evenimentului Gaudeamus Cluj – Napoca 2019

Am celebrat împreună Anul Cărţii în România, la cel mai important şi mai longeviv târg de carte şi educaţie din Transilvania.

 

Timp de cinci zile, între 17 şi 21 aprilie, Piaţa Unirii a găzduit ediţia clujeană cu numărul 20 a Târgului Gaudeamus Radio România, unul dintre cele mai longevive şi mai îndrăgite evenimente dedicate cărţii, organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Iniţiat şi organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus şi Radio România Cluj, evenimentul reprezintă capul de afiş al calendarului cultural clujean de aproape două decenii iar, in 2019, s-a derulat sub semnul Anului Cărţii în România.

Gaudeamus Cluj-Napoca 2019 a reunit peste 80 de expozanţi, pe o suprafaţă de aproape 800 mp, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România: edituri, agenţii de difuzare de carte, muzică şi produse multimedia, instituţii de învăţământ, edituri străine. De asemenea, ȋn cadrul târgului au avut loc peste 80 de evenimente, adresate unui public variat ca domenii de interes şi ca vârstă.

Colega noastră, Alina Bara, a oferit premii câştigătorilor fazei locale a Concursului Naţional de Lectură Mircea Nedelciu, din partea Maurer Panoramic. De asemenea, am recompensat elevii premiaţi la olimpiade internaţionale, in cadrul evenimentului Invitaţi de nota 10 – Olimpicii României.

Alte articole/campanii

8000