Blog

Latest News

S-a dat startul la creditele „Prima Casă”

Primăvara vine cu vești bune pentru cei care vizează accesarea unui credit ”Prima Casă” în vederea achizitionării unei locuințe. Fondul de Garantare a alocat banii pentru anul 2017 băncilor înscrise în program, iar persoanele interesate de acest tip de credit își pot depunde dosarele.

În continuare, avansul minim în cazul achiziționării unui apartament prin programul guvernamental ”Prima Casă” a rămas de 5%, o singură bancă (ING) anunțând în mod oficial că a dublat valoarea acestui avans la 10%. Prin urmare, persoanele care nu își permit să economisească o sumă de 10.000-15.000 înainte de achiziționarea unei locuințe au ca variantă accesarea unui astfel de credit.

Suma alocată de Executiv anul acesta este de 2,5 miliarde de lei, la care se adaugă cele 175 de milioane rămase de anul trecut.

Există în continuare o limitarea a sumei împrumutate prin programul Prima Casă, limitare care se face în funcție de tipul imobilului achiziționat. Așadar, nu se pot acorda împrumuturi mai mari de 57.000 de euro pentru locuinţe vechi şi 66.500 de euro pentru cele noi.

În ambele proiecte dezvoltate de Maurer Imobiliare (Avantgarden3 și Maurer Residence) există diverse structuri de apartamente, de la garsoniere până la apartamente de 3 camere, care pot fi achiziționate prin accesarea unui credit de tip ”Prima Casă”.

Alte articole/campanii