Blog

Latest News

Reciclarea înseamnă RESPECT pentru NOI ÎNȘINE

Noi, echipa Maurer Imobiliare, susținem COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR.

Pornim în drumul nostru de la premisa părintelui chimiei Antoine Lavoisier conform căreia „nimic nu se pierde, nimic nu se caștigă, totul se transformă”, iar multele motive pentru care reciclarea este benefică ne determină să ne mobilizăm în educarea populației pentru a fi „pro-reciclare”.

La baza reciclării stau câteva gesturi foarte simple din partea noastră, pe care dacă le-am înțelege importanța și le-am efectua cu regularitate am putea contribui într-un mod foarte simplu la reducerea impactului negativ pe care îl are industrializarea asupra noastră și am lăsa moștenire generațiilor viitoare un mediu sănătos.

Pentru a îmbrățișa ideea de „colectare selectivă a deșeurilor” este necesar să ințelegem care sunt acei pași mărunți pe care trebuie să-i facem pentru a contribui la stagnarea creșterii poluării și, implicit, la salvarea noastră, salvarea planetei:
1. În primul rând IDENTIFICAREA deșeurile de ambalaje;
2. Apoi PRESAREA deșeurilor de ambalaje de plastic, metal sau cartoane înainte de a le depozita pentru a mări spațiul de depozitare;
3. Urmează DEPOZITAREA deșeurilor de ambalaje SEPARAT de gunoiul menajer;
4. Și în final, DEPOZITAREA deșeurilor colectate în containerele special însemnate și de diferite culori: albastru-„Hârtie”, verde – „Sticlă” și galben – „Plastic și metal”.

Este simplu să reciclăm, și necesită implicații minore din partea noastră pentru a avea în final rezultate mărețe.

Iar pentru a înțelege mai bine aceste rezultate mărețe le putem traduce prin câteva cifre:
– 17 copaci salvați prin reciclarea unei tone de hârtie;
– Reducerea cu 80% a poluării atmosferice și cu 25% a consumului de energie prin reciclarea unei tone de hartie;
– Reducerea de până la 3 ori a cantității de CO2 prin reciclarea plasticului;
– Reducerea poluării aerului cu până la 20% prin reciclarea sticlei.

Noi suntem convinși de importanța reciclării și vrem să fii convins și tu! ÎNCEPE DE AZI SĂ RECICLEZI. Fă-o pentru tine, pentru noi și pentru viitorul copiilor tăi!

Alte articole/campanii