Blog

Latest News

”Prima Chirie” – aprobată de Guvern

Veștile bune pentru șomerii înregistrați la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă vin în această săptămână din partea Guvernului prin aprobarea programului subvenționat de stat – ”Prima Chirie”.

Conform acestui program, șomerii care își schimbă domiciliul la o distanța mai mare de 50 de kilometrii depărtare de casă pentru a se încadra în muncă, vor beneficia de o primă de relocare.

”Această primă se acordă la cerere lunar pe o perioadă de maximum 36 de luni, dacă persoanele care solicită acest drept se încadrează cu normă întreagă pentru cel puţin 12 luni. De asemenea, această primă de relocare se ridică la 75% din suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru locuire, adică şi chirie şi utilităţi, în limita sumei de 900 de lei lunar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu.

Pentru a beneficia de prima de relocare, persoanele îndreptăţite trebuie să depună la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în evidenţele cărora sunt înregistrate, documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor menţionate în lege, în termen de 60 de zile de la data încadrării în muncă.

Maurer Imobiliare, compania care construiește visurile a mii de români, susține această inițiativă a guvernului și oferă sprijin șomerilor în oferirea spre închiriere a apartamentelor din proiectele imobiliare pe care le deține în orașul Brașov, Avantgarden3 și Maurer Residence.

Alte articole/campanii