Blog

Latest News

Maurer Imobiliare, parte din povestea Haferland

IMPREUNA celebram cultura si păstrăm vii tradițiille sasesti din Transilvania

 

Maurer Imobiliare a susținut, cu mândrie, HAFERLAND – festivalul care de 10 ani celebrează cultura și păstrează vii tradițiile săsești din Ttransilvania.

Festivalul cultural Săptămâna 𝐇𝐚𝐟𝐞𝐫𝐥𝐚𝐧𝐝 a ajuns la cea de-a X-a ediția aniversară, un prilej perfect pentru a celebra de  zece ori mai puternic tradițiile săsești din Transilvania.

Anul 2022 a fost cosiderat anul educației interculturale și conservării mediului înconjurător, motiv pentru care Haferland a reprezentat o călătoriei de descoperire a istoriei și tradițiilor locale. În acest an, festivalul a avut loc în perioada 𝟐𝟗 – 𝟑𝟏 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐 și a inclus  10 sate din Ţara Ovăzului: Archita, Cloașterf, Saschiz, Roadeș, Bunești, Rupea, Homorod, Criț, Meșendorf și Viscri.

Această ediția aniversară a oferit tutuor oamenilor prezenți la festival, un program spectaculos de activități, precum: muzică și dansuri tradiționale săsești, piese de teatru, concerte în bisericile fortificate, 3 baluri tradiționale săsești, ateliere de pictură, de olărit și pâslit, dezbateri publice, expoziții și multe altele.

De asemnea, pentru al doilea an consecutiv, festivalul cultural Săptămâna Haferland s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. dl. Klaus Iohannis, aducând prestigiu și valoare ediției aniversare.

Suntem bucuroși că, alături de Fundația Michael Schmidt, am fost parte din povestea Haferland prin care aducem tradiția săsească în lumina prezentului.

Mai multe detalii despre eveniment puteți obține accesând pagina: www.haferland.ro

Alte articole/campanii