Blog

Latest News

Cursul de karting din Avantgarden 3 și drumul de la pasiune la performanță

„Cel mai important lucru este să îndrăzneşti să ai visuri mari, apoi să acţionezi pentru a le transforma în realitate”, spune Joe Girard, iar noi il susține fără îndoială, drept pentru care ne-am propus să facem pași importanți în sprijinul copiilor, care deși au vârste foarte mici, au curajul să viseze și vor să-și ducă visul mai departe, de la o simplă dorință la realitate.

Determinare, ambiție și curaj sunt doar câteva cuvinte prin care putem descrie copilașii, cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani, care au răspuns cu ”prezent” la prima oră din cadrul cursului de inițiere în karting. Acest curs a fost organizat de către Asociația Sportivă Top Kinder pe terenul de asfalt din cartier Avantgarden 3, avea să se întindă pe parcursul unei luni întregi de instruire și a fost susținut, în totalitate, de către Maurer Imobiliare și asociația mai sus menționată.

La acest prim curs au făcut cunoștință cu micii omuleți, care și-au rupt minute din joaca lor de acasă atât de prețioasă și au venit mânați de pasiunea lor pentru mașinuțe și împinși de dorința de a transforma joaca lor în realitate. Cu toții aveau același gând: ”Vreau să devin un mare pilot!” chiar dacă, mânuțele lor strângeau cu putere mâna mamei sau a tatălui și făceau eforturi să-și stăpânească emoțiile.

Duminica de 9 septembrie, pe lângă soare strălucitor și timp plăcut, ne-a adus și multă adrenalină, miros de cauciucuri încinse și, cel mai important ne-a pus față în față cu aceiași copii de 4 și 6 anișori, însă mult mai mari acum, la figurat vorbind. Această zi am dedicat-o ultimei sedințe din cadrul cursului de karting, ședință ce s-a dorit a fi una demonstrativă, în care atât noi, dar mai ales copiii, au dorit să arate celor interesați progresul făcut.

Și într-adevăr, progresul a fost unul vizibil. Dacă la prima sedință copiii timizi aveau nevoie de încurajările părinților, acum părinții, care îi priveau copleșiți de emoții de pe margine, au avut nevoie de încurajările propriilor copii. Azi, au îmbrăcat cu plăcere și le era așa de familiar atât costumul de protecție, care în prima zi părea atât de incomod, cât și casca, care li se părea atât de mare și greoaie pentru ei, atât de mici. Dacă la prima ședință, copiii au pornit din coardă, ajutați de către instructor la orice manevră, ușor stângaci și reținuți, acum au arătat că stăpânesc cu pricepere ambele pedale (frână și accelerație), că sunt extrem de concentrați și au control total asupra kartului pe care l-au manevrat cu pricepere pe un traseu complicat cu multe curbe, mai strânse sau mai largi.

Noi, Maurer Imobilare și Asociația Top Kinder suntem mândri de ei și suntem bucuroși că am putut face un pas semnificativ în conturarea unui vis de-al lor.

Alte articole/campanii

8000