Blog

Latest News

Cu 60 de apartamente vândute în luna martie în proiectele din Brașov, dovedim că este un moment bun pentru investiții în imobiliare

Ultimii doi ani de ani de zile și-au pus amprenta asupra activității multor entități publice sau private și jucători importanți din diverse sectoare ale economiei au catalogat această perioadă ca fiind una ”atipică”, în care au fost nevoiți să regândească strategii, să reorganizeze planuri și, în general, să se readapteze situației actuale.

În sectorul imobiliar, pe fondul pandemiei, în primăvara anului 2020 s-a înregistrat o scădere a cererii pentru locuințe, dar începând cu luna iulie cererea pentru proprietăți rezidențiale și-a revenit foarte rapid. Acest trend este demonstrat de cifrele care stau în spatele vânzărilor din cadrul celor 6 proiecte imobiliare dezvoltate de Maurer Imobiliare în diverse orașe din România. Dacă media vânzărilor de apartamente la nivel de grup, în lunile de primăvară ale anului 2020 a fost de 30 de apartamente, din luna iunie, vânzările au crescut considerabil iar media vânzărilor până la finalul anului 2020 a fost restabilită la valoarea de 80 de apartamente/lună. Anul 2021 a continuat cu o creștere accentuată a vânzărilor, ajungându-se la valoarea medie de 120 de apartamente /lună (cu perioade de vârf în lunile februarie și august, în care numărul apartamentelor vândute a depășit pragul de 200, respectiv 250 de apartamente/lună).

Cu toate acestea, în această perioadă post-pandemică, apare o nouă amenințare care ar putea produce dezechilibre. Speculațiile arată că războiul din Ucraina ar putea afecta și piața imobiliară rezidențială, atât din punct de vedere al consecințelor economice produse, cât și din prisma schimbărilor comportamentale la nivelul consumatorilor.

Situația vânzărilor pe care le-am înregistrat în ultima lună demonstrează, totuși, că piața imobiliară pare să nu fie afectată absolut deloc.

”Într-adevăr, persoanele care intenționează să cumpere o locuință se confruntă în această perioadă cu câteva dileme: va scădea sau va crește prețul? cumpăr acum sau mai aștept? o investiție în imobiliare este sau nu profitabilă în acest moment?  Cu toate aceste semne de întrebare pe care le-am observat în ultima perioadă predominante în rândul clienților noștri, interesul pentru achiziții de imobile noi, în fază de proiect, nu a scăzut iar dovadă a acestui fapt stau vânzările realizate în cadrul proiectelor noastre imobiliare din Brașov”, declară Cristina Țirea, Director Vânzări&Marketing în cadrul proiectelor Avantgarden3 și Maurer Villas.

Am vândut în luna martie 60 de apartamente în cadrul proiectelor Avantgarden3 și Maurer Villas din orașul Brașov iar faptul că toate aceste vânzări includ apartamente în fază de proiect denotă faptul că oamenii nu au nicio reticență în a investi în apartamente a căror termen de finalizare poate ajunge până la decembrie 2024.

Singura diferență pe care am resimțit-o  a fost cu privire la modalitatea de plată pentru care au optat clienții. În anii precedenți era dominant procentul persoanelor care optau pentru accesarea unui credit imobiliar (ipotecar sau Prima Casă) pentru achiziția unei locuințe, urmat de clienții care preferau plata integrală la semnare pentru a beneficia de preț cu un discount aplicat. În ultimele două luni, peste 85% din clienții care au achiziționat o locuință în fază de proiect în Avantgarden3 și Maurer Villas au optat pentru plata în 3 tranșe a locuinței (30% la semnarea antecontractului, 30% când construcția este ”la roșu” iar diferența de 40% în momentul recepționării apartamentului).

Proiectele noastre sunt în continuă expansiune, așadar cererea pentru apartamente aflată încă în creștere va putea fi pusă față în față cu oferta lnoastră de apartamente.

Faza V din cadrul proiectului Avantgarden3, care a demarat cu blocul B90, se află în plin proces de vânzare. Începând cu luna aprilie s-au scos la vânzare cele peste 50 de apartamente din blocul B101, cu prețuri începând de la  59.100 euro. Faza V va totaliza în final peste 1350 de apartamente în cele 17 blocuri.

În afară de inovația cu privire la multifuncționalitatea apartamentelor prin integrarea conceptului RoomInnovation (vezi detalii pe www.roominnovation.com), faza V din Avantgarden3 se va bucura de multe alte elemente noi care vor da valoare acestui produs: design modern și finisaje premium în apartamente și spații comune, clădire cu 5 niveluri de parcări, precum și diverse amenajări exterioare care contribuie la starea de bine de ACASĂ – parc, păduri urbane,  alee pietonală, pistă pentru biciclete, spații de joacă și recreere.

Proiectul Maurer Villas se extinde cu faza 2 care va totaliza 330 de apartamente și spații exterioare în cele 16 blocuri. Suprafața medie a apartamentelor va fi de 60 de mp iar vânzarea acestora va debuta la mijlocul lunii aprilie.

Contrar speculațiilor apărute, suntem de părere că este un moment bun pentru investiții în imobiliare, iar în spatele acestei afirmații stau argumente bine întemeiate, cum ar fi: creșterea în timp a valorii imobilelor, fluctuațiile minimale ale prețurilor, riscul inflației acoperit de investițiile în imobiliare, costul lunar al chiriilor aflat peste media unei rate a creditelor imobiliare.”

Alte articole/campanii