Blog

Latest News

CROSUL MĂRII NEGRE

Împreună, pentru o Mare Neagră mai curată!  #faradeseurideplastic

Noi, Maurer Residence Constanța, a acceptat provocarea lansată de Ong Mare Nostrum, și s-a alăturat inițiativei de a alerga pentru Marea Neagră, în dată de 27 Octombrie 2019, pe plaja Modern din Constanța. Peste 1000 de constănțeni s-au înscris la Crosul Mării Negre.

Această nu a fost o întrecere contra cronomentru, ci una pentru a demonstra că și prin sport se poate milita pentru o mare curată, fără deșeuri din plastic. Așa că fiecare a adus la linia de sosire și câte un deșeu găsit pe plajă.

Traseul scurt a fost de 4 km iar cel lung de 7.  Nu au existat nici taxă de participare și nici limită de vârstă. De obicei, lungimile de concurs erau alese diferit pentru copii și adulți. Anul acesta, lucrurile s-au schimbat. A fost primul cross din istoria Constanței în care toate grupele de vârstă au plecat în același timp și de la aceeași linie de start: și mici, și mari.

Participanții au avut două provocări. Prima dintre ele a fost ca fiecare să poarte un element vestimentar sau un accesoriu care să fie caracteristic viețuitoarelor marine, iar cea de-a două de a arunca la coș un deșeu întâlnit pe traseul lor.

Alergatul pe nisip este mai greu decât pe asflat sau pe suprafețe sintetice, pentru că terenul opune mai multă rezistență iar glezna este solicitată la maximum, în toate direcțiile de mișcare. După o oră și jumătate, primii concurenți au ajuns la linia de sosire.

Constanțenii au avut colțuri de relaxare și colțuri interactive, unde au câștigat diferite premii de la partenerii evenimentului.

Cele două Weekend-uri la Brașov oferite de Maurer Residence Constanța, au fost câștigate de : Stelea Sânziana și Vasile Sergiu. Norocoșii câștigători se vor bucură din plin de două zile de relaxare la munte!

Mulțumim atât colaboratorilor cât și participanților!

Sperăm la anul ne vom revedea în număr și mai mare!

Alte articole/campanii

8000